dissabte, 25 de maig del 2013

El Secret Major de la Festa. Conte de la Gimkana 2013EL SECRET MAJOR DE LA FESTA

Fa molts, molts, molts anys, hi havia una vegada un nen que es deia José i vivia a les terres del sud, molt, molt, molt lluny d’aquí. José estava molt trist perquè a casa seva no tenien res, ni roba, ni menjar.

Una nit, es va llevar i va anar a fer un petó a la seva mare, va agafar les seves coses, i va marxar cap al nord, a prop del mar, en busca d’una terra on trobar millors oportunitats.

Durant dos llargs dies, el José va viatjar en tren, on va conèixer la noia més bufona del món, la Paquita. Tots dos van arribar a l’estació d’un poble, de cases baixes i molta gent que treballava al camp, a les fàbriques i al mar.

El José i la Paquita, van comprar un petit pati a prop d’aquell poble de l’estació del tren, on tot era camps de vinyes i cinc pins. Allí van conèixer al Manolo, la Pepita, la María i el Antonio que igual que ells havien arribat de terres del sud. Però també, el Pere i la Montse que no. I tots junts van dir: “això serà casa nostra i li direm les Roquetes”. Allí es van casar, van viure molt feliços, i van tenir els seus fills.

Anys després, el José i la Paquita, junt amb els seus amics, se sentien molt contents, i ho volien celebrar amb tots els nens i nenes, però no sabien com fer-ho.

Un dia de principis d’estiu, just quan s’acaba l’escola, el dia més curt de l’any, se’ls hi va aparèixer un pagès i una pagesa gegantins, que venien acompanyats de dos bèsties que llençaven foc i fum per la boca.

Els gegants els van dir: “No tingueu por de nosaltres, som els vostres amics el Joan i l’Eulàlia, i aquests són la Dragona i el Duc. Hem sentit que sou feliços aquí a les Roquetes i ho voleu celebrar. Nosaltres som els guardians del secret major de la festa i us volem ajudar. Sabem que sou valents, forts, llestos i us estimeu, i és per això que us transmetrem el nostre valuós secret”.

I de cop es va començar a sentir música, i petards, i tots van començar a ballar i preparar fogueres al carrer, tot menjant coques. Va néixer la Festa Major de Sant Joan.

El José, la Paquita i tots els grans, van dir als seus nens i nenes, avui som nosaltres qui prepara aquesta festa per vosaltres. El Joan, l’Eulàlia, la Dragona i el Duc, ens han confiat el major secret de la festa. Gaudiu d’ella, passeu-vos’ho molt bé, tot això és per vosaltres. Però pareu molta atenció, que ben aviat heu de ser vosaltres qui ha de demostrar que es mereixedor de conèixer el seu secret, i preparar la festa pels vostres fills.

Molts anys després, el José i la Paquita són dos avis, que gaudeixen veient com a crescut les Roquetes i la festa que ells van crear. I sobre tot són feliços perquè veuen com els seus fills també són forts, han treballat, han estudiat, i van conèixer el secret major de la festa.

Ara, 40 anys després, el Joan , l’Eulàlia, la Dragona i el Duc, han tornat a les Roquetes un any més. Busquen nens i nenes, els nets i les netes del José i la Paquita i els seus amics, que siguin el més forts, els més valents, els més intel·ligents, i que puguin guanyar el dret a conèixer el secret major de la Festa.

Aquests nens i nenes són els que ben aviat han de ser hereus del secret major de la festa, i prepararan la més gran i divertida Festa Major de les Roquetes.

Sou vosaltres els nens i nenes més forts i valents? Us estimeu als vostres pares i avis? Voleu que el Joan, l’Eulàlia, la Dragona i el Duc us expliquin el secret major de la festa?

MPC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada