dimarts, 2 de juny del 2015

“Els països del món”




Dissabte 30 de maig per la tarda, les Roquetes van representar el món. Diferents jocs que representaven molts països, ensenyaven als nens la diferència, la solidaritat i la igualtat entre les persones: Marroc, Andorra, Suïssa, Mèxic, Estat Units, Irlanda, Kenia, Anglaterra, Xina, Alemanya, etc... 




Des de l’Av Catalunya fins la Plaça Llobregat, els nens i nenes participants a la Gimcana van fer una alegre desfilada fins el taulell de joc que era la plaça, on començava una tarda que quedarà a les seves memòries fins el proper any. Abans, es va produir la inauguració dels VIII Jocs de la Gimcana que organitza L’Agrupació de Festes Populars de Les Roquetes.

Un any més, 250 nens i nenes d’entre 5 i 12 anys, estaven inscrits en aquesta activitat des de les AMPES de les Escoles de les Roquetes: Mediterrània, Santa Eulàlia i les Roquetes.
Des de fa uns anys, la frase que identifica la Gimcana es “Canviem una tarda de jocs per un quilo de menjar” I això, tant per la canalla, com pels voluntaris/monitors de jocs, com per les persones que passejaven pels voltants. Es van recollir més de 300 kg de menjar que van ser lliurats dissabte mateix al Banc d’Aliments del municipi. 



Pel que fa a la gimcana en sí, després de la cerimònia d’inauguració dels jocs a càrrec de Millenium Espectáculos, van ser més de dues hores de jocs infantils, amenitzats pels timbals de la Dragona de les Roquetes. Per acabar, una vegada conegut l’equip guanyador de la gimcana, el Vermell, la tradicional batalla de globus d’aigua va servir per calmar els ànims de tots els participants.
Des de l’Agrupació de Balls Populars de Les Roquetes, volem agrair la col·laboració de totes les entitats, establiments, empreses i persones que han estat treballant molts mesos per preparar-ho tot i perquè sortís tan lluïda aquesta festa de jocs i solidaritat.

Diu un conegut proverbi africà: “Molta gent petita, en llocs petits, fent coses petites, pot canviar el món...” i aquest és l’esperit de la nostra activitat. 
 
L’any vinent us esperem de nou!

Agrupació de Balls Populars de les Roquetes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada